Friday, 21 June 2013

mana nak cari baju raya yang lawa-lawa ?

dalam 2 minggu lagi kita dah nak puasa kan? so kalo puasa mesti ingat nak raya, pastu fikir nak cari baju raya kat mana,nak design yang macam mana,nak kaler apa semua kann ? mengaku cepat ye ke tak? ^_^

biasa nya kalo minggu pertama puasa memang dah penuh tempahan untuk buat baju raya, jangan jadi macam aku, ada satu tahun ni kitorang satu family besar ramai2 berpakat nak buat baju raya sama, bila cakap family besar ni maknanya bukan family aku saja, tapi semua..makcik pakcik sepupu aku semua sama..pastu 2 3 hari sebelum raya tu tailor cakap baju kitorang tak sempat nak siap semua, dapat siap separuh je..adehh ! problem nii..tapi kitorang macam cool je time tu dengan harapan tailor dapat siapkan baju walaupun lambat, baju lain ada yang dah siap tapi yang tu tak penting sangat la sebab yang sedondon lagi penting ! mengada tau ! and last2 memang tak siap la..so pagi raya tu aku memang sebak gila la, nak nangis pon ada tengok orang lain pakai baju sama je. yela mana tak sedih kan,kita dah planning awal2 nak pakai baju sama tapi separuh je sama, acane tuu ? cerr jawab. okay dah, tutup citer pasal tuu.

back to topic..

sekarang ni banyak butik online tengah buat pre-order untuk baju raya, rambang mata nak pilih yang mana..tapi aku suka dengan satu butik online ni, tak payah pre-order bagai memang dah ready stok punya..bagi aku kelebihan ready stok ni kita dapat baju tu awal2 lagi..pastu kalo baju tu besar ke apa ke kita boleh alter awal2, tak payah nak pusing2 kepala nanti..pastu satu lagi kadang2 tailor ni malas nak layan bila alter last minutes sebab diorang sibuk siapkan baju customer lain, so bila jadi macam tu sape susah? kite jugak kann.

straight to the point ehh, sekarang ni thepoplook.tengah keluarkan baju khas untuk raya..ko pilih je nak yang mana,bayar then posmen hantar depan rumah, pastu try felling2 artis kejap and simpan dalam gobok tunggu raya baru pakai pulak.paham? nasihat aku jangan bagi orang tengok biarpun ko dapat baju raya tu awal2, nanti basi baju ko tuu..orang pon tak excited nak tengok,kihkihkih.


contoh koleksi thepoplook yang aku pakai, tengok baju je ehh, haha!


love it, like it !




actually baju ni xde lengan, tapi aku altered tambah lengan..so jadi la mcm ni



pic asal, :)



antara koleksi raya thepoplook,! lawa kan ?

so apa lagi, cepat grab sebelum out of stock, klik SINI kalo berminat nak beli.

ok dah, jumpa lagi..Assalam :)






2 comments:

  1. yes...momoy pun beli dari situ
    btw, maxi dress kaler tu belum pakai lagi

    ReplyDelete
  2. best kan shopping kt tpl,hehe
    btw, salam prkenalan akak :)

    ReplyDelete

 

Copyright by Aisyah ismail.Design by izza-sakura.blogspot.com